Loading...
 Start Page

Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ

Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ
Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ

Στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στην Πάτρα, λειτουργεί Μονάδα Νεογνικής Φροντίδας Eπιπέδου ΙΙ, ή Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝNΒ).

Η Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ ή Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝNΒ) της κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, είναι εξειδικευμένη και πιστοποιημένη για την αντιμετώπιση νεογνών υψηλού κινδύνου και πρόωρων νεογνών. Διαθέτει προσωπικό, εξοπλισμό και προδιαγραφές λειτουργίας σύμφωνα με τις Επικαιροποιημένες Προϋποθέσεις Συστάσεων Λειτουργίας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΚΕΣΥ, Νοέμβριος 2022).
Το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας αποτελείται από Νεογνολόγους και Παιδίατρους με ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στη φροντίδα νεογνών.

Είναι η μοναδική Ιδιωτική Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών στην Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Νοσηλεύονται νεογνά που γεννήθηκαν πρόωρα με ηλικία κύησης > 32 εβδομάδες κύησης ή με βάρος γέννησης > 1500 γραμμάρια.
Για την διασφάλιση της ποιότητας φροντίδας, η Μονάδα διαθέτει 6 κλίνες/θερμοκοιτίδες, συσκευές συνεχούς παρακολούθησης των βασικών λειτουργιών, συσκευές μη επεμβατικής αναπνευστικής υποστήριξης, οξύμετρα, φωτοθεραπείες, αντλίες έγχυσης υγρών-φαρμάκων, υλικά-φάρμακα αναζωογόνησης, μηχάνημα αερίων αίματος και φορητές φιάλες οξυγόνου.
Η Μονάδα υποστηρίζεται, επίσης, από εξειδικευμένο Παιδοακτινολόγο με φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και υπερηχογράφημα παρά την κλίνη του ασθενή. Το μικροβιολογικό εργαστήριο εκτελεί άμεσα και με ακρίβεια όλες τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις και επίπεδα φαρμάκων με μικροποσότητες αίματος.

Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ

Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Νεογνών καθώς και Υπεύθυνη των νεογνών της αίθουσας τοκετών και της Μαιευτικής Κλινικής, είναι η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας, κ. Βαρβαρήγου Αναστασία.

Αντιμετωπίζονται συχνά νεογνολογικά προβλήματα όπως η παροδική ταχύπνοια, το Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ΣΑΔ), η ενδομήτρια και η περιγεννητική δυσπραγία, οι διαταραχές ενδομήτριας ανάπτυξης, ο ίκτερος, οι λοιμώξεις, οι μεταβολικές διαταραχές. Επίσης προβλήματα που σχετίζονται με τη φυσιολογική ανωριμότητα των προώρων όπως η δυσκολία θερμορύθμισης, η δυσχέρεια σίτισης από το στόμα, και η άπνοια της προωρότητας. Σε περίπτωση ανάγκης παρατεταμένης μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, η ΜΕΝΝΒ πραγματοποιεί τη σταθεροποίηση του νεογνού συμπεριλαμβανομένης και της μηχανικής αναπνευστικής υποστήριξης και να εξασφαλίσει την ασφαλή διακομιδή του σε εξειδικευμένες μονάδες της περιοχής μας.

Η Μονάδα υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη του δεσμού της μητέρας και της οικογένειας με το νοσηλευόμενο νεογνό. Για το σκοπό αυτό δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επισκέπτονται το νεογέννητο παιδί τους, όλο το 24ωρο. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας ενθαρρύνει την ανάπτυξη και ενίσχυση του δεσμού μέσω της επαφής με άγγιγμα, χάδι, και αγκαλιά.

Νεογνική Μονάδα Επιπέδου ΙΙ

Η Γενική Κλινική Ολύμπιον, καθώς και οι Νεογνολόγοι και οι Παιδίατροι, υποστηρίζουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό. Η Μονάδα διαθέτει Αίθουσα Μητρικού Θηλασμού, όπου εξειδικευμένες μαίες εκπαιδεύουν τις νέες μητέρες στην τεχνική του σωστού και επιτυχημένου θηλασμού.

Οι εργαζόμενοι στη Μονάδα, Νεογνολόγοι, Παιδίατροι, Μαίες και Νοσηλευτές, διακρίνονται για την άριστη επιστημονική κατάρτιση, το ήθος, την ευγένεια, την προθυμία και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας. Τους διακρίνει η στοργή για τα νοσηλευόμενα νεογνά και η ενσυναίσθηση στην επικοινωνία με τους γονείς τους.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας, κ. Βαρβαρήγου Αναστασία και οι συνεργάτες της, δηλώνουν, ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους είναι το χαμόγελο της μητέρας και του πατέρα που παραλαμβάνουν το μωρό τους υγιές από τη Μονάδα.

Ακολουθήστε την Μαιευτική Κλινική.

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

πιστοποιηση eqa 9001:2015

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΕΟΠΥΥ λογότυπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

εικονίδιο facebookεικονίδιο youtube
Copyright © 2020 - 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.