Loading...
 Start Page

Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας

Για τις ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου η κλινική διαθέτει τρεις (3) υπερηχοτομογράφους (SuperSonic Imagine Aixplorer EXPERT EDITION, GE Healthcare LOGIQ P9 και Philips HD11 ΧΕ).

Ο υπερηχοτομογράφος του κατασκευαστικού οίκου SuperSonic Imagine (μοντέλο Aixplorer EXPERT EDITION) είναι υψηλής διακριτικής ικανότητας, όπου απεικονίζονται μικρές δομές (έως και 0,25 mm), ενώ είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ελαστογραφίας ShearWave (ShearWaveTM Elastography, SWE). Η τεχνολογία αυτή ποσοτικοποιεί αξιόπιστα και επαναληπτικά τις μηχανικές και ελαστικές ιδιότητες των ιστών και είναι συμπληρωματική του συμβατικού υπερηχογραφήματος (B-Mode και έγχρωμο Doppler) για τη λήψη της τελικής απόφασης στη διάγνωση. Οι δυνατότητες του συστήματος είναι εξαιρετικές καλύπτοντας ακόμη και τις ανάγκες δύσκολων περιστατικών, ενώ χρησιμοποιείται και σε εξειδικευμένες απεικονίσεις όπως είναι η εξέταση των μαστών.

Δείτε περισσότερα στο Κέντρο Μαστού

Ο υπερηχοτομογράφος του κατασκευαστικού οίκου GE Healthcare (μοντέλο LOGIQ P9) είναι ένα ιδιαίτερα ικανό σύστημα υπερήχων, εύκολο στη χρήση με εργονομικό σχεδιασμό, που ενσωματώνει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης και αυξημένη παραγωγικότητα μέσω εύχρηστων εργαλείων, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Επιπρόσθετα, το σύστημα ενσωματώνει την επαναστατική αποκλειστική, πατενταρισμένη πλατφόρμα υπερηχοτομογραφίας Ρ-Agile Acoustic Architecture η οποία προσδίδει νέα πρότυπα στην απεικονιστική ευκρίνεια χρησιμοποιώντας δυναμικά μοντέλα ανθρώπινης ανατομίας και φυσιολογίας ώστε η κάθε σάρωση να βασίζεται και να αναδεικνύει τα πραγματικά δεδομένα των διαφορετικών σωματότυπων των εξεταζόμενων. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενσωματώνει πρόγραμμα ανίχνευσης και απεικόνισης ακουστικών σημάτων που προέρχονται από την έγχυση κατάλληλων (ηχοενισχυτικών) σκιαγραφικών ουσιών με δυνατότητα υπερηχογραφικής κυστεογραφίας, μίας διαγνωστικής μεθόδου για την κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση χωρίς τη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας.

Ο υπερηχοτομογράφος του κατασκευαστικού οίκου Philips (μοντέλο HD11 ΧΕ) είναι σύστημα που βρίσκεται στα σπουδαιότερα Ευρωπαϊκά Ακτινολογικά Τμήματα και διαθέτει υψηλή διαγνωστική ευκρίνεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενσωματώνει το πρόγραμμα sonoCT που είναι πρόγραμμα υπερηχοτομογραφικής πολυαξονικής τομογραφίας και το πρόγραμμα XRes το οποίο πρωτοεφαρμόσθηκε σε συστήματα Μαγνητικής Τομογραφίας για τη μείωση των ψευδοεικόνων και την ενίσχυση των ορίων και παρυφών των αλλοιώσεων για βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας.

Με τη χρήση και των τριών (3) υπερηχοτομογραφικών συστημάτων υπάρχει η δυνατότητα εντόπισης μικρού μεγέθους αλλοιώσεων στα διάφορα όργανα του σώματος, καθώς και παρακολούθησης της εξέλιξης θεραπείας κακοήθων αλλοιώσεων αποκλειστικά με τη χρήση υπερήχων. Σε γενικές γραμμές τα τρία (3) συστήματα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης πληθώρας εφαρμογών, καθώς το καθένα ξεχωριστά συνοδεύεται με πλήθος διαγνωστικών ηχοβόλων κεφαλών για την πραγματοποίηση εξετάσεων γενικής και ειδικής απεικόνισης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας διαθέτει κεφαλή σάρωσης τύπου “Linear Array”, με ευρύ φάσμα συχνοτήτων λειτουργίας (5-18 MHz) επιτυγχάνοντας υψηλή διακριτική ικανότητα ακόμα και σε μεγάλα βάθη, κατάλληλη π.χ. για εξετάσεις μυοσκελετικού συστήματος, μαστού, ουρολογικές, αγγειολογικές, ενώ διαθέτει ειδική κεφαλή υψηλής ευαισθησίας για παιδιατρικές και νεογνικές εξετάσεις και εξετάσεις μικρών και επιφανειακών οργάνων (αδένων).

Εκτελούνται οι ακόλουθες εξετάσεις:

 • Αγγειολογικές (Triplex αγγείων)
 • Παθολογικές (άνω και κάτω κοιλίας)
 • Μυοσκελετικού συστήματος
 • Μαστών
 • Θυρεοειδούς-τραχήλου
 • Παιδιατρικές
 • Νεογνικές
 • Μικρών και επιφανειακών οργάνων (αδένων)
 • Έσω γεννητικών οργάνων διακοιλιακά και διακολπικά
 • Ουρολογικές - Διορθικές για τον έλεγχο του προστατικού αδένα οσχέου
 • Νεφρολογικές
 • Ενδοκρινολογικές
 • Διακρανιακές εξετάσεις

 

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

© Copyright 2020 - 2023 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.