Loading...
 Start Page

Ορθοπεδική Κλινική

σύστημα ρομποτικής χειρουργικής

Στην Ορθοπεδική Κλινική της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, πραγματοποιούνται με επιτυχία όλες οι σύγχρονες και επιστημονικά αποδεκτές επεμβάσεις (περίπου 500 χειρουργεία, ετησίως). Διακρίνεται για το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της.

Σκοπός της Ορθοπεδικής Κλινικής της “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” είναι η κάλυψη τόσο των έκτακτων ορθοπεδικών περιστατικών (τραύμα) όσο και των χρόνιων περιστατικών. Ειδικότερα, η Κλινική καλύπτει απλά αλλά και σύνθετα ορθοπεδικά θέματα καθώς και τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του πολυτραυματία.

Η Ορθοπεδική Κλινική & Τραυματιολογική Μονάδα, είναι πλήρως εξοπλισμένη και μπορεί να αντιμετωπίσει με ταχύτητα και ασφάλεια ένα μεγάλο αριθμό Ορθοπεδικών παθήσεων όπως:

 • Κακώσεις οστών και αρθρώσεων (κατάγματα – εξαρθρήματα)
 • Τραύματα μαλακών μορίων
 • Εκφυλιστικές παθήσεις αρθρώσεων (οστεοαρθρίτιδα, ρευματικά νοσήματα)
 • Αθλητικές κακώσεις (ρήξεις χιαστών, μηνίσκων, τενοντίου πετάλου ώμου, συνδέσμων ποδοκνημικής κ.α.)
 • Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης (Οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, σκολίωση, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου κ.α.)
 • Παθήσεις άκρας χειρός (σύνδρομα πίεσης νεύρων, παθήσεις τενόντων κ.α)
 • Παθήσεις άκρου ποδός (βλαισός μέγας δάκτυλος, πλατυποδία, μεταταρσαλγία κ.α)
 • Παθήσεις οστών (Οστεοπόρωση κ.α.)
οστά - ώμος ανθρόπου

Το τμήμα διαθέτει τον κατάλληλο υλικό-τεχνολογικό εξοπλισμό για την διενέργεια σύγχρονων χειρουργικών μεθόδων όπως:

 • Οστεοσύνθεση καταγμάτων – ενδομυελικές ηλώσεις
 • Αρθροσκοπήσεις (γόνατος, ώμου κλπ)
 • Αρθροπλαστικές (ισχίου, γόνατος, ώμου κλπ)
 • Χειρουργική σπονδυλικής στήλης – κυφοπλαστική – σπονδυλοδεσία
 • Επεμβάσεις στην άκρα χείρα
 • Επεμβάσεις στον άκρο πόδα
 • Επιμηκύνσεις οστών κ.α.

Η Ορθοπεδική Κλινική πλαισιώνεται από ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, όπου εφαρμόζονται πρωτόκολλα αποθεραπείας και φυσιοθεραπείας των ασθενών, τόσο σε χρόνιες όσο και σε μετεγχειρητικές καταστάσεις.

οστά - γοφός ανθρώπου

Επιπλέον, λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπεδικής Κλινικής σε καθημερινή βάση. Η διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των περιστατικών γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, καθώς συνδυάζεται η τεχνογνωσία με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Στόχος των ιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής της “ΟΛΥΜΠΙΟΝ”, είναι ο κάθε ασθενής να λαμβάνει εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα δηλαδή με τις ανάγκες του έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα κριτήρια που κάνουν την Ορθοπεδική Κλινική της Γενικής Κλινικής “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” να ξεχωρίζει, είναι συγκεκριμένα:

 • Η ταχύτητα και ακρίβεια του αποτελέσματος
 • Ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
 • Η ανθρώπινη συμπεριφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
 • Η ολοκληρωμένη και διαρκής επιστημονική ενημέρωση των ιατρών της Κλινικής, για όποια εξέλιξη σχετικά με την αντιμετώπιση του ορθοπεδικού ασθενή.
 • Η δυνατότητα της πλήρης αποκατάστασης του ασθενή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ) που διαθέτει. Στο ΚΑΑ γίνονται συνδυαστικά όλες οι θεραπείες (φυσικοθεραπεία, υδροθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη) έστι ώστε ο ασθενής να ανακτήσει τη λειτουργικότητά του και να επανέλθει ομαλά στις καθημερινές του συνήθειες, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Νέο Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής για τις Ορθοπεδικές Επεμβάσεις

σύστημα ρομποτικής χειρουργικής για τις ορθοπεδικές επεμβάσεις

Η Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ απέκτησε πρόσφατα ένα νέο σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας, σχεδιασμού, πλοήγησης και διεγχειρητικής οπτικοποίησης, το οποίο διαθέτει ένα φορητό, έξυπνο όργανο με ρομποτική χειρολαβή για τη διαμόρφωση των οστών, υπολογιστικό σύστημα με λογισμικό και υπέρυθρη κάμερα. Τα εργαλεία αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα στα χέρια των έμπειρων ορθοπεδικών χειρουργών της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, καθώς προσφέρουν απόλυτη ακρίβεια στους χειρουργικούς χειρισμούς και προσαρμόζονται στην ιδιαίτερη μορφολογία του κάθε ασθενούς . Το προηγμένο λογισμικό του NAVIO, δεν απαιτεί τον προεγχειρητικό σχεδιασμό μέσω αξονικής τομογραφίας που χρειάζεται σε άλλα ρομποτικά συστήματα.

Το χειρουργικό σύστημα NAVIO της Smith and Nephew με ρομποτική τεχνολογία βοηθά τον ορθοπεδικό χειρουργό στο σχεδιασμό και την ακριβή εκτέλεση του επεμβατικού πλάνου.

Η χρήση του εξελιγμένου αυτού χειρουργικού συστήματος έχει εφαρμογή στην ολική και μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος, καθώς γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, με αποτέλεσμα την ταχύτερη και ομαλότερη επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές δραστηριότητες.

Άμεσα, το συγκεκριμένο χειρουργικό σύστημα στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα έχει εφαρμογή στην αρθροπλαστική ισχίου, καθώς και στις αθλητικές κακώσεις.

Στη συνέχεια, οι ασθενείς παρακολουθούνται από εξειδικευμένους ιατρούς (ορθοπεδικούς και φυσιάτρους) και υποστηρίζονται από την ειδική ομάδα φυσιοθεραπείας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ) της ΟΛΥΜΠΙΟΝ μέχρι την πλήρη και ασφαλή αποκατάστασή τους. Η ελεγχόμενη κινητοποίηση και η άσκηση αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποθεραπείας και αποκατάστασης του ασθενούς, η οποία πραγματοποιείται στο ΚΑΑ της ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

μόνιτορ συστήματος ρομποτικής χειρουργικής

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

πιστοποιηση eqa 9001:2015

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΕΟΠΥΥ λογότυπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

εικονίδιο facebookεικονίδιο youtube
Copyright © 2020 - 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.