Loading...
 Start Page
Νέο Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής για τις Ορθοπεδικές Επεμβάσεις στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Click to enlarge
Tuesday 10 Nov 2020

Η Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ απέκτησε ένα νέο σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας, σχεδιασμού, πλοήγησης και διεγχειρητικής οπτικοποίησης, το οποίο διαθέτει ένα φορητό, έξυπνο όργανο με ρομποτική χειρολαβή για τη διαμόρφωση των οστών, υπολογιστικό σύστημα με λογισμικό και υπέρυθρη κάμερα. Τα εργαλεία αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα στα χέρια των έμπειρων ορθοπεδικών χειρουργών της Γενικής Κλινικής ΟΛΥΜΠΙΟΝ, καθώς προσφέρουν απόλυτη ακρίβεια στους χειρουργικούς χειρισμούς και προσαρμόζονται στην ιδιαίτερη μορφολογία του κάθε ασθενούς .

Το προηγμένο λογισμικό του NAVIO, δεν απαιτεί τον προεγχειρητικό σχεδιασμό μέσω αξονικής τομογραφίας που χρειάζεται σε άλλα ρομποτικά συστήματα.

Ήδη στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία αρθροπλαστικές γόνατος με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος NAVIO. Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα αρθροπλαστικών είναι το μοναδικό διαθέσιμο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και η λειτουργία του στηρίζεται σε διεγχειρητικές μετρήσεις που πραγματοποιεί καθ΄υπόδειξη του χειρουργού. Οι χειρουργοί μπορούν να βλέπουν μέσα στο χειρουργείο πως λειτουργεί η πρόθεση στο γόνατο. Αξιολογούνται όλες οι μετρήσεις και το λογισμικό του συστήματος “προτείνει”, σε πραγματικό χρόνο, την ιδανική σε μέγεθος για τον ασθενή πρόθεση αλλά ταυτόχρονα συνυπολογίζει την εξισορρόπηση συνδέσμων και μαλακών μορίων. Η πρόθεση τοποθετείται με ακρίβεια χιλιοστού και εξασφαλίζεται η διόρθωση του άξονα του πάσχοντος σκέλους και το βέλτιστο εύρος κίνησης μετεγχειρητικά. Η χειρουργική αυτή τεχνική μειώνει σημαντικά την απώλεια αίματος και συνεπώς την ανάγκη μετάγγισης των ασθενών, επειδή παραμένει ανέπαφος ο αυλός των μακρών οστών (μηριαίο και κνήμη). Επίσης, συνδυάζεται με σύγχρονα αναισθησιολογικά πρωτοκόλλα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινητοποιούνται άμεσα με σημαντικά μειωμένο πόνο. Οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται, επιτυγχάνεται καλύτερη ενσωμάτωση των προθέσεων ενώ εξασφαλίζεται άριστη κινηματική λειτουργία της καινούργιας άρθρωσης, συμβάλλοντας στην πολυετή διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων.

Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα υπερτερεί έναντι άλλων ρομποτικών συστημάτων στα εξής σημεία:

Δεν χρειάζεται αξονική τομογραφία προεγχειρητικά, γεγονός που μειώνει την έκθεση του ασθενούς στην ακτινοβολία .

Εξατομικεύεται ο σχεδιασμός της επέμβασης.

Συνδυάζεται με μικρή τομή δέρματος και ελάχιστης επεμβατικότητας(MIS-minimally invasive surgery).

Δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης της επέμβασης και της τελικής θέσης των προθέσεων πριν ακόμα αρχίσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί.

Παρέχει υψηλού βαθμού ανάλυση και πληροφορίες για την τάση των συνδέσμων και την κίνηση της αρθρωσης σε όλη την έκτασή της, λαμβάνοντας υπόψιν 20 διαφορετικές παραμέτρους (Νatural Kinematics).

Δίνεται η επιλογή στο χειρουργό να χρησιμοποιήσει 6 διαφορετικούς τύπους αρθροπλαστικής αναλόγως ηλικίας και δραστηριοτήτων του ασθενούς. Υπάρχει επίσης και η επιλογή της χρησιμοποίησης του υλικού OXINUM καινοτόμου μετάλλου με χαμηλό συντελεστή τριβής.

Επιτυγχάνεται η γρήγορη λειτουργική επάνοδος του ασθενούς.


 

Τί προκαλεί πόνο στο γόνατο;

Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα γόνατος, η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει βλάβη και καταστροφή στο χόνδρο της άρθρωσης του γόνατος. Όταν ο χόνδρος φθείρεται, τα οστά αρχίζουν να τρίβονται μεταξύ τους προκαλώντας πόνο, πρήξιμο,δυσκαμψία και βλάβη σε άλλα μέρη του γόνατος.

Σύντομα, το συγκεκριμένο χειρουργικό σύστημα θα έχει εφαρμογή στην αρθροπλαστική ισχίου, καθώς και στις αθλητικές κακώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ στο τηλέφωνο: 2610 464000

 

Αποθεραπεία και Αποκατάσταση

Η ελεγχόμενη κινητοποίηση και η άσκηση αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποθεραπείας και αποκατάστασης του ασθενούς, η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από τους εξειδικευμένους φυσιάτρους,σε συνεργασία με τους ορθοπεδικούς της Κλινικής και υποστηρίζονται από την ειδική ομάδα φυσιοθεραπείας του (ΚΑΑ) της ΟΛΥΜΠΙΟΝ μέχρι την πλήρη και ασφαλή αποκατάστασή τους.

"the other face of health"

 

ADDRESS

Volou & Meilichou Str., Kato Sychena, Patras 264 43, Greece

 

EMERGENCY

LANDLINE: +30 2611 100 600
AMBULANCE: +30 2610 464 000

 

APPOINTMENTS

LANDLINE: +30 2610 464 000
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

CERTIFICATIONS

NATIONAL HEALTH SERVICE PROVIDER

FOLLOW US

© Copyright 2020 - 2021 OLYMPION CLINIC