Loading...
 Start Page

Η Ελλάδα & ο Ιατρικός Τουρισμός

άγαλμα Ιπποκράτη

Η Ελλάδα είναι το μέρος όπου ο ιατρικός τουρισμός έκανε τα πρώτα του βήματα, παρέχοντας τη γνώση της ιατρικής επιστήμης και την ικανότητά της να θεραπεύει τους επισκέπτες από διαφορετικά μέρη. Είναι μια χώρα με 3000 χρόνια παράδοσης στην ιατρική, όπου το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας, το θαυμάσιο τοπίο και η μαγευτική θάλασσα συμβάλουν στα κορυφαία πρότυπα της ιατρικής.

Η ιατρική επιστήμη έχει ισχυρές ρίζες και μακρά παράδοση στην Ελλάδα. Ο θεός της ιατρικής, Ασκληπιός, λατρευόταν στην αρχαιότητα και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, γεννήθηκε το 460 π.χ. στο νησί της Κω. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται στην σύγχρονη εποχή με το σπουδαίο γιατρό και ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου, ο οποίος εφηύρε την μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τεστ Παπ) – μια μέθοδος σωτήρια για την ζωή των γυναικών.

Η μεγάλη ιατρική επιστήμη συνεχίζει την παράδοση που έχει από την αρχαιότητα. Σήμερα, σημαντικά προγράμματα συνδυάζουν την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών με υψηλά πρότυπα τουριστικής και ιατρικής υποδομής.  Τα δυνητικά οφέλη που προκύπτουν από τον ιατρικό τουρισμό για τις χώρες ανάπτυξής του, αποτελούν ισχυρά κίνητρα για επένδυση στον εν λόγω κλάδο από πλευράς της χώρας. Με κυριότερα από αυτά την εισροή σημαντικών εσόδων, την καταπολέμηση της εποχικότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, δύναται να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου, αποτελεί η δημιουργία ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, επίκεντρο της οποίας θα πρέπει να αποτελέσει η προβολή και προώθηση διεθνώς, του συγκριτικού πλεονεκτήματος που η χώρα διαθέτει για τη σχετική εξέλιξη του τομέα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά προκειμένου να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό ιατρικού τουρισμού. Το ήπιο κλίμα της, η εξαιρετική γεωγραφική της θέση, οι άρτιες νοσοκομειακές και τουριστικές υποδομές, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της καθώς και το υψηλό επίπεδο ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος παροχής των υπηρεσιών αυτών, αποτελούν τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και των δυνατοτήτων που διαθέτει έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να διακριθεί στον κλάδο αυτό.

Ο όρος "ιατρικός τουρισμός" δηλώνει δύο κατηγορίες υπηρεσιών υγείας:

  • Τη διαχείριση ιατρικών αναγκών για επισκέπτες ο οποίοι βρίσκονται σε ξένη χώρα για ταξίδι διακοπών, ή για επαγγελματικό ταξίδι, ή για προσωρινή εγκατάσταση. Περιλαμβάνει επείγοντα περιστατικά υγείας ή τακτικές υγειονομικές ανάγκες για χρόνια νοσήματα.
  • Τον "Ιατρικό Τουρισμό Επιλογής" (elective medical tourism), όπου ο ασθενής επιλέγει να ταξιδέψει για να λάβει μια συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία, παρακινημένος από παράγοντες όπως: το κόστος της υπηρεσίας, την ποιότητα της υπηρεσίας και συνολικά της υγειονομικής περίθαλψης, τον χρόνο αναμονής στη χώρα προέλευσης του για την παροχή παρόμοιας υπηρεσίας, την ευκαιρία να συνδυάσει ιατρική φροντίδα με ψυχαγωγία/ ταξίδι.

Η ΟΛΥΜΠΙΟΝ Α.Ε. είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλα τα είδη των περιστατικών του ιατρικού τουρισμού και σε όλα τα στάδια της ιατρικής περίθαλψης. Με ειδικό Τμήμα Εξυπηρέτησης Διεθνών Ασθενών, συμβάσεις συνεργασίας με όλες τις γνωστές Διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες, τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έμπειρο και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ο ασθενής μπορεί να νιώθει απόλυτα ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του  ή εξυπηρέτησής του, στα Κέντρα της ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

πιστοποιηση eqa 9001:2015

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΕΟΠΥΥ λογότυπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

εικονίδιο facebookεικονίδιο youtube
Copyright © 2020 - 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.