Loading...
 Start Page

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 
Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Πάτρα

Η Πάτρα είναι μια ζωντανή πόλη με πληθυσμό περίπου διακοσίων χιλιάδων κατοίκων, με πολύ ελκυστικές και συναρπαστικές εκδηλώσεις και πολλές ανέσεις. Συνδυάζει με επιτυχία τα πλεονεκτήματα μιας σύγχρονης πόλης με τη γοητεία ενός τόπου με μια μεγάλη ιστορία. Η πόλη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών ευκαιριών με πολλές μουσικές, θεατρικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Στη Δημοτική Πινακοθήκη και σε πολλές ιδιωτικές γκαλερί, πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής από τοπικούς και διεθνώς γνωστούς καλλιτέχνες. Τα αρχαιότερα ίχνη μόνιμης ανθρώπινης εγκατάστασης στην Πάτρα εντοπίστηκαν κατά την Πρωτοελλαδική περίοδο στα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. και από τότε η περιοχή κατοικήθηκε συνεχώς.

Η εγγύτητα πολύ σημαντικών μνημείων όπως η αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, κάνουν την περιοχή πολύ ελκυστική και προσθέτουν υψηλή τουριστική αξία. Το ήπιο κλίμα της κατά τη διάρκεια του έτους προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες.

Η πόλη της Πάτρας είναι πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η περιοχή καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και το δυτικό τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Εύκολη πρόσβαση στα πλοία για να ταξιδέψετε στην Ιταλία και στα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, και της Κέρκυρας.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) 

Το 1880, ο Χαρίλαος Τρικούπης εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Γεννημένος στο Ναύπλιο, οραματίστηκε την ένωση της περιοχής Μεσολογγίου από την οποία καταγόταν, με την Αχαΐα, στην Πελοπόννησο. Στις 29 Μαρτίου 1889, μίλησε στο Κοινοβούλιο για την ανάγκη γεφύρωσης του Στενού Ρίου-Αντιρρίου. Ωστόσο, η κατασκευή του έργου αυτού δεν ήταν τεχνικά εφικτή μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.
H Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο σημαντικών οδών και συγκεκριμένα της Ιονίας Οδού Και της Ολυμπίας Οδού, οι οποίες αποτελούν τμήμα ενός σύγχρονου δικτύου αυτοκινητοδρόμων που θα συνδέει τις πιο σημαντικές ελληνικές πόλεις. Η Γέφυρα διευκολύνει επίσης την επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας (και κατ’ επέκταση με τη Δυτική Ευρώπη) μέσω των λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, με συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα 2.252 μέτρων και έχει τιμηθεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα με 9 Διεθνή Βραβεία.

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα 

Aυτή η τεράστια βασιλική ξεκίνησε το 1908, αλλά λόγω των ταραχώδη γεγονότων του 20ου αιώνα, δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 1974. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ανδρέα είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα και το τρίτο μεγαλύτερο ορθόδοξο οικοδόμημα στα Βαλκάνια.
H εκκλησία είναι ένας χώρος προσκυνήματος για Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, καθώς περιέχει τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα, ενός από τους 12 Αποστόλους.
Σε ένα παρεκκλήσι προς τα πίσω στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τμήματα του σταυρού στο οποίο μαρτύρησε, καθώς και ένα δάχτυλο και η κορυφή του κρανίου του. Το κομμάτι του κρανίου βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα από το 1964, όταν στάλθηκε από τη Ρώμη, και παρέλαβε με μεγάλο ενθουσιασμό.
Επίσης, μπορείτε να θαυμάσετε τα πολυτελή νεοβυζαντινά ψηφιδωτά σε κάθε επιφάνεια, και την Παναγία με το Παιδί πίσω από το τέμπλο.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου 

Η πρόσφατη ιστορία της Πάτρας περιλαμβάνει καταστροφές, είτε από τα χέρια των Τούρκων στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας είτε από συχνούς σεισμούς. Δεν είναι λοιπόν μυστήριο γιατί μόνο τα παλιά κομμάτια της παλιάς νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Πάτρας έφτασαν στον 21ο αιώνα.
Μερικές από τις λίγες εξαιρέσεις σας περιμένουν στην πλατεία Γεωργίου Ι και το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το Θέατρο Απόλλωνα στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας που χρονολογείται από το 1872. Καθίστε σε ένα σκιερό τραπέζι καφέ, δίπλα στις στοές του θεάτρου, κοιτάξτε πάνω από τις βρύσες και δώστε στον εαυτό σας λίγα λεπτά για να δείτε τους ανθρώπους της Πάτρας να έρχονται και να πηγαίνουν.

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου

Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας 

Επίσης, στην κορυφή της πόλης, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σας εκπλήξει στο κάστρο, είναι πόσο μακριά μπορείτε να δείτε πάνω από την Πάτρα και το κανάλι. Το κάστρο χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 500 μ.Χ. στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης.
Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κάστρο της Πάτρας ήταν συνεχώς οπλισμένο. Ένας μακρύς κατάλογος πολιτισμών και πολιτισμών είτε πολιορκεί είτε έχει καταλάβει το κάστρο, μεταξύ των οποίων Σλάβοι, Μαυριτανοί, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ενετοί. Είχε κυριευθεί από τους Οθωμανούς, από τα μέσα του 15ου αιώνα και αργότερα στον πόλεμο του Μωριά του 17ου αιώνα, οι Ενετοί το πήραν από αυτούς για σχεδόν δύο δεκαετίες πριν οι Τούρκοι ανακτήσουν τον έλεγχο το 1715. Ένα αξιοσημείωτο πράγμα για το κάστρο είναι ότι όλοι οι κατακτητές άφησαν το σημάδι τους, αποκαλύπτοντας την εξέλιξη της στρατιωτικής τεχνολογίας κατά τη διάρκεια 1.500 ετών.

Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας

Αχάια Κλάους 

Ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Gustav Clauss το 1861. Η Achaia Clauss είναι η δεύτερη παλαιότερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μετά την Εθνική Τράπεζα. Ένας λόγος για τον οποίο το οινοποιείο μπόρεσε να ανθίσει ήταν λόγω των διασυνδέσεων του Clauss με τον Βαυαρό βασιλιά, Όθωνα της Ελλάδας.
Το οινοποιείο είναι χτισμένο σαν κάστρο σε μια γραφική πλαγιά του Γλαύκου, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Θα σας δοθεί μια ενθουσιώδη περιήγηση στον αμπελώνα και τα κτίρια, μαθαίνοντας για την πυκνή ιστορία του οινοποιείου και για να δείτε τεράστια παλιά βαρέλια, μερικά από τα οποία έχουν κρασί από το 1889. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάστε την πλούσια ποικιλία κρασιών που διατίθενται για γεύση, όπως κόκκινο, λευκό, τριαντάφυλλο και το εμπορικό σήμα του οινοποιείου, το γλυκό κόκκινο ενισχυμένο κρασί, Μαυροδάφνη.

Αχάια Κλάους

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας 

Δίπλα στο Ρωμαϊκό Ωδείο βρίσκονται τα μερικώς ανασκαμμένα ερείπια του αμφιθεάτρου της Πάτρας, που υψώθηκε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Δομιτιανού στα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ. Το αμφιθέατρο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1870, αλλά οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έγιναν μέχρι τη δεκαετία του 1990, μια δουλειά που έγινε δύσκολη λόγω του όγκου της σύγχρονης ανάπτυξης στην περιοχή.
Πιστεύεται ότι το αμφιθέατρο ήταν ένα δώρο για την πόλη κατά την 100ή επέτειο από την ίδρυση της ρωμαϊκής αποικίας εδώ. Η ανατολική πλευρά, η οποία είναι η πιο άθικτη, είναι χτισμένη στην πλαγιά και το κτίριο έχει συνολικό μέγεθος 200 επί 90 μέτρα.

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Πατρινό Καρναβάλι 

Από τις 17 Ιανουαρίου έως την Καθαρή Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής (48 ημέρες πριν από το Πάσχα) στο Ορθόδοξο ημερολόγιο, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο διάσημα θεάματα του δρόμου στην Ελλάδα.
Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μοναδικό στη χώρα, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με πάρα πολλούς χορούς μασκέ, παιχνίδια και παρελάσεις που παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, καθώς και κάθε είδους ανεπίσημες παράπλευρες εκδηλώσεις.
Αυτά που πρέπει να δείτε είναι η τελετή έναρξης στις 17 Ιανουαρίου, το Παιδικό Καρναβάλι με 5.000 συμμετέχοντες στο προτελευταίο Σαββατοκύριακο, η παρέλαση το τελευταίο Σάββατο το βράδυ, η Μεγάλη Παρέλαση με σατιρικά πλωτά σώματα την τελευταία Κυριακή και η τελετή λήξης, φωτισμένη από πυροτεχνήματα.
Επίσης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο υπάρχει ένα κυνήγι θησαυρού, στο οποίο οι διάφορες ομάδες που συμμετέχουν στις παρελάσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους, λύνοντας αινίγματα και ερωτήσεις για να βρουν στοιχεία γύρω από την πόλη.

Πατρινό Καρναβάλι

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο εγκαινιάστηκε το 2009, είναι δύσκολο να μην το δείτε, λόγω του τεράστιου μεταλλικού θόλου του, που το κάνει να μοιάζει λίγο με ιπτάμενο δίσκο.
Όταν άνοιξε το μουσείο, έγινε γνωστό για τον έξυπνο τρόπο που εμφανίζει τα αντικείμενα του, οργανώνοντάς τα σε τρία μεγάλα δωμάτια (Ιδιωτική ζωή, Δημόσια ζωή και Νεκρόπολη). Η Ιδιωτική Ζωή διαθέτει κοσμήματα και καθημερινά σκεύη από Μυκηναϊκά, Γεωμετρικά, Αρχαϊκά, Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά Ελλάδα, μια επιβλητική συλλογή από 14 ρωμαϊκά ψηφιδωτά, καθώς και μερικές ανακατασκευές ρωμαϊκών σπιτιών από όλη την πόλη.
Η Δημόσια Ζωή είναι γεμάτη με νομίσματα, αγάλματα, μουσικά όργανα, αμφορείς και ακόμη περισσότερα ψηφιδωτά, όλα ζωγραφίζοντας μια σαφή εικόνα της κοινωνίας στην Αρχαία Πάτρα.
Η Νεκρόπολη ασχολείται με τους τάφους και τα αντικείμενα μέσα τους, που βρίσκονται στην Πάτρα και γύρω από την Αχαΐα.
Ανακατασκευάστηκαν τρεις ολόκληροι τάφοι, δύο Μυκηναϊκοί από το νεκροταφείο Βούντενης κοντά στην Πάτρα και ένας Ρωμαϊκός.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Μαρίνα- Παραλία Πάτρας 

Η Μαρίνα της Πάτρας (Patras Yacht Harbour) είναι μια μαρίνα μεσαίου μεγέθους, που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 450 σκάφη. Προσφέρει άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο Πέλαγος και τις ελληνικές ακτές. Τα εστιατόρια της περιοχής είναι ανοιχτά όλο το χρόνο και θα μετατρέπουν πάντα ένα απλό δείπνο σε μια ρομαντική εμπειρία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επίσης, οι ταξιδιώτες έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα αξιοθέατα που προσφέρει η πόλη της Πάτρας.

Μαρίνα- Παραλία Πάτρας

Φάρος Πάτρας 

Ο φάρος της Πάτρας είναι το σύμβολο της πόλης. Βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, απέναντι από τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Ο Φάρος της Πάτρας αρχικά είχε χτιστεί στον μόλο Αγίου Νικολάου, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1972 όταν κατεδαφίστηκε.
Θα δείτε μάλλον ότι ο Φάρος δεν έχει ναυτικό ρόλο, αλλά έχει περισσότερο συμβολικό νόημα, αντικαθιστώντας έναν φάρο από το 1878, ο οποίος κατεδαφίστηκε όταν το λιμάνι εκσυγχρονίστηκε το 1972. Αυτό το σημερινό κτίριο είναι από το 1999 και έχει μια μπλε λάμψη τη νύχτα.
Στη βάση του φάρου βρίσκεται ένα καφέ και η γύρω περιοχή είναι ένα παραθαλάσσιο πάρκο, που βλέπει δυτικά και είναι ένα υπέροχο μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

Φάρος Πάτρας

Μυκηναϊκό Πάρκο Βούντενης
Αρχαιολογικός χώρος 

Η γειτονιά της Σκιόεσσας στο δρόμο βορειοανατολικά της Πάτρας, είναι μια περιοχή με σημάδια κατοίκησης που χρονολογούνται από 3.500 χρόνια. Ανακαλύφθηκαν απομεινάρια οικισμού και νεκροταφείου από το 1500-1000 π.Χ. Το νεκροταφείο στα νοτιοανατολικά είναι το πιο συναρπαστικό μέρος για τους επισκέπτες, καλύπτοντας 1,6 εκτάρια με 75 τάφους διαφόρων μεγεθών και σχεδίων που ανασκάφηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920.
Μπορείτε να εισέλθετε σε περίπου δέκα από τους τάφους, και ο καθένας φέρει ετικέτα με λεπτομέρειες σχετικά με τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.
Ο πρώτος τάφος έχει μείνει ανενόχλητος, οπότε μπορείτε να δείτε τους σκελετούς τριών ανθρώπων, γνωρίζοντας ότι έχουν μείνει εδώ για 3.500 χρόνια.
Ανεβαίνοντας πιο ψηλά, στα ερείπια του οικισμού, η θέα προς την Πάτρα και τον κόλπο είναι αξέχαστη.

Μυκηναϊκό Πάρκο Βούντενης

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

πιστοποιηση eqa 9001:2015

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΕΟΠΥΥ λογότυπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

εικονίδιο facebookεικονίδιο youtube
© Copyright 2020 - 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.