Loading...
 Start Page

Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής

«Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν»

Ιπποκράτης

Το τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής στελεχώνεται από ειδικευμένους Γενικούς – Οικογενειακούς Γιατρούς. Έχει την ευθύνη για τη διενέργεια:

  • Check-up
  • Συνταγογράφησης
  • Παρακολούθησης χρόνιων νοσημάτων
  • Δημιουργίας ατομικών ιατρικών φακέλων
  • Καθοδήγησης ασθενών με πολλαπλά ιατρικά προβλήματα
  • Κατ’ Οίκον ιατρικής υποστήριξης ασθενών

Check-up
Η πιο αποτελεσματική ιατρική είναι η προληπτική ιατρική. Δυστυχώς για χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι check-up είναι μια απλή εξέταση αίματος κάθε φορά που κάποιος πιστεύει ή νιώθει ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον οργανισμό του. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Αρχικά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξεταστεί από Γενικό-Οικογενειακό Ιατρό. Αυτός, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό του ασθενούς, και τα ευρήματα της εξέτασής του αποφασίζει τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές κατευθυντήριες γραμμές. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικού περιεχομένου προληπτικό έλεγχο, πλήρως εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στο ιατρικό προφίλ του.

Με το πέρας του ελέγχου δημιουργείται ένας πλήρης ατομικός ιατρικός φάκελος σε ηλεκτρονική μορφή, αντίγραφο του οποίου παραδίδεται στον ασθενή, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται το πλάνο των μετέπειτα επισκέψεων ή εξετάσεών του.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος χρειαζεται μονο 2 ωρες και αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας .

Με τα πακέτα check up της Κλινικής μας γίνεται πλέον για ολους εφικτός .

Συνταγογράφηση

Καθημερινά ( εκτός από Σαββατοκυριακο ) είναι δυνατή η συνταγογράφηση φαρμάκων , εξετάσεων και γνωματεύσεων από τους Γενικούς Γιατρούς μας . Γρήγορα , χωρίς να είναι αναγκαίο κάποιο ραντεβού εξυπηρετούμε τις συνταγογραφικές ανάγκες των ασθενών μας προς τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία και ιδιωτικές ασφάλειες . Σημειώνεται ότι διαθέτουμε και ειδικό τμήμα για τους διεθνείς ασφαλισμένους .

Παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων

Ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπέρταση, Μεταβολικό Σύνδρομο, Παχυσαρκία και άλλα χρόνια νοσήματα παρακολουθούνται στο Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής. Όποτε κρίνεται απαραίτητο γίνεται παραπομπή σε ειδικό Ιατρό.

Δημιουργία ατομικού ιατρικού φακέλου

Όλοι οι ασθενείς που προσέρχονται για προληπτικό έλεγχο ή παρακολουθούνται από το τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής έχουν ατομικό ιατρικό φάκελο σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό εγγυάται ότι κάθε εξέταση του ασθενούς θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη τόσο στον ίδιο όσο και στους ιατρούς των άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου καθώς και σε θεράποντες ιατρούς εκτός του Νοσοκομείου μας.

Ο ιατρικός φάκελος ενημερώνεται κάθε φορά που ο ασθενής επισκέπτεται το τμήμα μας και στη συνέχεια λαμβάνει αντίγραφα από τον ανανεωμένο φάκελό του.

Καθοδήγηση ασθενών με πολλαπλά ιατρικά προβλήματα

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν σύνηθες πρόβλημα ένας ασθενής, συνήθως ηλικιωμένος, με πάνω από ένα ιατρικό πρόβλημα να καταλήγει με πολλές ιατρικές γνωματεύσεις από διάφορους ειδικούς Ιατρούς αλλά χωρίς λύση των προβλημάτων του. Αυτό ακριβώς το «κενό» μεταξύ των διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων έρχονται να καλύψουν οι Γενικοί – Οικογενειακοί Ιατροί.

Ο Γενικό Ιατρός έχει αποκτήσει από την εκπαίδευσή τη γνώση των βασικών στοιχείων όλων των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να μπορεί :

  • Να παρακολουθεί μόνος του έναν ασθενή με πολλαπλά προβλήματα
  • Να ιεραρχεί τις ιατρικές προτεραιότητες και ανάγκες του
  • Να βρίσκεται σε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με τους ειδικούς ιατρούς.
  • Να παραπέμπει τον ασθενή στον κατάλληλο ειδικό ιατρό όταν κρίνει ότι απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα


Κατ’ Οίκον ιατρική υποστήριξη ασθενών

Η ειδικότητα της Γενικής–Οικογενειακής Ιατρικής, λόγω του εύρους των περιστατικών που καλύπτει, είναι ίσως η πιο κατάλληλη για παρακολούθηση και πρωτοβάθμια αντιμετώπιση ασθενών στο σπίτι.Το τμήμα μας διαθέτει τη δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατ οίκον από Γενικούς Ιατρούς καθ’ όλο το 24ωρο.Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με τα ασθενοφόρα μας όπου κριθεί απαραίτητο.

"το άλλο πρόσωπο της υγείας"

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, ΤΚ 26443

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100 600
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ: 2610 464 000

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 464 000
& 2611 100 600
E-MAIL: info@olympion-sa.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

πιστοποιηση eqa 9001:2015

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ

ΕΟΠΥΥ λογότυπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

εικονίδιο facebookεικονίδιο youtube
Copyright © 2020 - 2024 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.